sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Osnivač Kyocera Dr. Kazuo Inamori bit će glavni govornik na skupu Kyoto Prize na Oxfordu

Jedna od najuglednijih svjetskih ličnosti i filantropa - osnivač Kyocere i njezin počasni predsjednik dr. Kazuo Inamori se na Sveučilištu Oxford obratio skupini vodećih znanstvenika i uglednika koji su se okupili na otvaranju susreta Kyoto Prize lectures.

Njegovo uvodno predavanje pod naslovom ‘Od društva pohlepe do društva altruizma’, predstavlja početak dvodnevnog programa koji okuplja primatelje nagrade Kyoto Prize. Događaj se sastoji od niza predavanja, koje utjelovljuju bit i glavni moto prestižne nagrade: počast ličnostima koje su svojim znanstvenim, kulturnim i duhovnim radom značajno doprinijele poboljšanju života čovječanstva.

Prestižna nagrada Kyoto Prize, koja je prvi put dodijeljena 1985. godine, dijeli počasti za izvanredna postignuća u tri područja: Napredne tehnologije, Osnovne znanosti i Umjetnost i filozofija.

Takahiro Sato, predsjednik korporacije KYOCERA Document Solutions Europe B.V, izjavio je: “Kyoto Prize je globalno priznata nagrada koja slavi pozitivna dostignuća koja pomažu ljudima i imaju značajan utjecaj na okoliš. U Kyoceri smo ponosni što načela našeg osnivača, dr. Inamorija čine suštinu našeg poduzeća. ”

Dodjela Kyoto Prize u Oxfordu održava se 9. i 10. svibnja u Blavatnik School of Government, Oxford University.

Isprintaj
Kategorije:
Ocijeni članak:
Nema ocjena

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x