sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Kyocera certifikatom ISO 27001 pokazuje predanost zaštiti podataka i upravljanju rizikom

Kyocera Document Solutions Inc., jedno od vodećih poduzeća na području rješenja za upravljanje dokumentima, objavljuje da je ponovno dobila ISO 27001 certifikat, demonstrirajući svoju predanost najvišim standardima upravljanja informacijskom sigurnošću u svim područjima poslovanja.

Ovaj put je ISO 27001 Kyoceri dodjelila organizacija DAS Certification. Međunarodni standard osigurava da je poduzeće uspostavilo okvir poslovnih i IT procesa koji mu omogućavaju prepoznati, upravljati i aktivno smanjiti sigurnosne rizike.

Za dobivanje certifikata organizacije moraju održavati strog sustav upravljanja informacijskom sigurnošću (ISMS) koji ispunjava 114 različitih zahtjeva, uključujući interne revizije, kontinuiranu obuku te korektivne i preventivne mjere. Jedini je standard za sustave upravljanja informacijskom sigurnošću koji se mogu neovisno certificirati, a obuhvaćaju i zaposlenike, procese i tehnologiju.

Andrie Muchtar, ovlaštena osoba za zaštitu podataka u poduzeću Kyocera Document Solutions Europe, izjavio je: »Uspješno dovršenje posljednje revizije je važan korak za poduzeće. Našim postojećim i budućim klijentima i ostalim zainteresiranim stranama daje dodatno jamstvo da nam je stalo do njihovih podataka. Akreditacija je ključni razlog zbog kojeg smo uspjeli steći visoku razinu povjerenja kod svojih partnera. Mogu biti sigurni da su svi podaci koje obrađujemo zaštićeni po najvišim mogućim standardima«

Stroži regulatorni režim koji je uveo GDPR pooštrio je fokus organizacije na važnost sigurnosti podataka i upravljanja rizikom. Kada se na naslovnicama medija pojave naslovi o kršenju sigurnosti korporativnih podataka, to su značajni potencijalni rizici za poduzeća koja ne štite svoje podatke. Vodstva poduzeća toga postaju sve svjesnija. Istraživanje pokazuje da 52% poduzeća u Europi sada sigurnost informacija smatra glavnim prioritetom.

»U trenutnom sigurnosno informacijskom okruženju certifikati poput ISO 27001 su važniji nego ikad. Kad organizacija ispuni standard, važno je i održati ga. Poduzeća koja mogu pokazati da stalno ispunjavaju najviše međunarodno priznate standarde bit će u prednosti,« dodao je Muchtar.

Potvrda sigurnosnih referenci Kyocere prati vijest da je IDC u svojem IDC MarketScape istraživanju: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2019-2020 - Vendor Assessment, prepoznao korporaciju kao "glavnog igrača" na tržištu sigurnosnih rješenja i usluga.

Isprintaj
Kategorije:
Ocijeni članak:
Nema ocjena

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x