sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Synology je predstavio novi RT6600ax usmjerivač i nadogradnju operativnog sustava SRM

Synology je predstavio RT6600ax - Wi-Fi 6 usmjerivač dizajniran za pružanje brzih i sigurnih veza kod kuće i u poduzeću. Podržan novim Synology Router Manager (SRM) 1.31 , RT6600ax je potpuno opremljen za suočavanje s izazovima današnjih umreženih okruženja, uključujući sve veći broj povezanih uređaja i posljedičnu potrebu za zaštitom korisnika od rastućih sigurnosnih prijetnji.

Stabilnost i performanse

RT6600ax je prvi Synologyjev usmjerivač s certifikatom Wi-Fi 6. Pruža pouzdaniji pristup bežičnoj mreži za bolje kodiranje podataka, oblikovanja snopa, planiranje i izolaciju signala. Konfigurabilni 2,5 GbE portovi za vanjske mreže (WAN) ili lokalne mreže (LAN) omogućuju korisnicima da iskoriste prednosti višegigabajtnih internetskih veza ili koriste uređaje visokih performansi kao što je NAS poslužitelj, kao i brze bežične veze. Čak i ako je više uređaja povezano i sve funkcije su omogućene, četverojezgreni procesor od 1,8 GHz osigurava velike brzine veze i brz rad.

Tropojasna tehnologija radi u suradnji sa Smart Connectom i omogućuje optimizaciju distribucije uređaja i uklanjanje uskih grla u prijenosu podataka. Kompatibilnost s novolicenciranim spektrom od 5,9 GHz2 otključava kanale koji nisu DFS pri 80 i 160 MHz za ukupnu bežičnu propusnost od 6,6 Gbps3, bolje istodobne veze i bržu izvedbu VPN poslužitelja.

Čvrsti temelj za izgradnju mreže

RT6600ax pokreće SRM 1.3, najnovija verzija Synologyjevog intuitivnog operativnog sustava za usmjerivače. Uz poboljšanja i dodatnu funkcionalnost koja uvelike proširuje mogućnosti upravljanja mrežom, SRM 1.3 ispunjava zahtjeve za bolju sigurnost i veću fleksibilnost tipičnu za današnja mrežna okruženja.

Mogućnost stvaranja do pet zasebnih mreža, od kojih je svaka dostupna za mapiranje do tri Wi-Fi SSID-a, olakšava poboljšanje sigurnosti pri upravljanju višenamjenskim mrežnim okruženjima.4 Pravila jednosmjernog firewalla mogu se konfigurirati neovisno za svaku mrežu. To nudi mogućnost ograničavanja povezivanja na manje sigurne uređaje i s njih, kao što su uređaji s mogućnosti IoT, dok podrška za standard 802.1q pojednostavljuje integraciju u postojeće mreže usmjerivača, AP i Mesh postavke.5

Alati za bolji internet

Najnovije SRM ažuriranje donosi niz aplikacija za web filtriranje, kontrolu prometa i daljinski pristup novoj generaciji Synology usmjerivača.

Siguran pristup

Pojedinačni korisnički profili mogu se postaviti tako da ograniče vrijeme provedeno na mreži ili blokiraju pregledavanje ako su ispunjeni unaprijed postavljeni uvjeti. Uređaji koji su dodijeljeni istom profilu dijelit će isti skup pravila pristupa Internetu bez potrebe za ručnom ponovnom konfiguracijom. Za uređaje koji ne pripadaju nijednom korisniku i koji još uvijek trebaju kontrolirati i nadzirati pristup internetu (kao što su roaming ili novi uređaji), dostupni su profili s postavkama za cijelu mrežu.

Značajke roditeljske kontrole uključuju ograničavanje vremena korištenja interneta (bilo prema vremenskom rasporedu ili temeljeno na kvotama), filtriranje cijelih kategorija web-mjesta ili određenih domena putem dopuštenih/blokiranih popisa i ograničavanje neprikladnih rezultata pretraživanja s opcijama sigurnog pretraživanja na YouTubeu, Googleu, Bingu u DuckDuckGo. Sigurnost je poboljšana blokiranjem prijetnji na cijeloj mreži putem baze podataka obavijesti o prijetnjama DNS-a i IP-a i podrške za Google Safe Browsing.6

Kontrola prometa

Dostupna propusnost može se distribuirati među povezanim uređajima. U slučaju posebnih potreba možemo dati prednost jednom klijentu ili aplikaciji. Podaci u stvarnom vremenu i povijesni podaci omogućuju precizno praćenje, pri čemu se izvješća o prometu generiraju automatski ili na zahtjev koja se lako mogu dijeliti u CSV ili HTML formatima.

VPN Plus

Korisnici koji se povezuju na daljinu ili koriste obje metode, izvan ili unutar mreže, mogu iskoristiti prednosti skupa alata u SRM-u za daljinsko povezivanje i pristup stranicama dostupnim samo unutar mreže (intranet), izravno iz njihovog preglednika (WebVPN). Mogu uspostaviti veze visokih performansi s namjenskim klijentom preko više protokola (SSL VPN), premostiti više mjesta za jednostavno dijeljenje resursa preko mreža (Site-to-Site VPN-ovi) i omogućiti daljinsko upravljanje uređajima kompatibilnim sa standardom RDP/VNC.

Snažnije upravljanje mobilnim uređajima

Uz redizajn SRM operativnog sustava, mobilna aplikacija DS Router također je preuređena, pružajući poboljšano iskustvo upravljanja mrežom kada ste u pokretu. Verzija 2.07 donosi značajke koje su prethodno bile rezervirane za pametne telefone, uključujući stvaranje novih bežičnih mreža, konfiguriranje web filtriranja i roditeljskog nadzora, postavljanje shema kontrole prometa i još mnogo toga.

Dostupnost

RT6600ax je dostupan za kupnju u Australiji, Kanadi, Europi, Japanu, Novom Zelandu, Tajvanu i SAD-u. Više informacija možete pročitati na sljedećem linku.

  1. SRM 1.3 trenutno je dostupan samo na RT6600ax jedinicama. Kasnije ove godine, dostupnost će biti proširena na druge Synology usmjerivače - MR2200ac i RT2600ac.
  2. Ovisno o lokalnim propisima za bežične mreže.
  3. Podaci o učinkovitosti dobiveni su internim testiranjem od strane Synologyja. Stvarna izvedba može varirati ovisno o okruženju testiranja, korištenja i konfiguracije.
  4. Više SSID-ova po mreži dostupno je samo s isključenom značajkom Smart Connect.
  5. Podrška za povezivanje RT6600ax na prethodnu generaciju MR2200ac i RT2600ac usmjerivača bit će dodana u drugoj polovici 2022. godine.
  6. Za aktiviranje Google sigurnog pregledavanja potreban je API ključ.
  7. DS router 2.0 bit će dostupan za sve uređaje sa SRM 1.2 ili novijim operativnim sustavom.


Isprintaj
Kategorije:
Ocijeni članak:
Nema ocjena

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x