sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Kyocera će graditi najveću tvornicu u Japanu i povećati proizvodnju komponenti za izradu čipova

Prošireni kampus Sendai Plant u Kagoshimi zadovoljit će rastuću potražnju za kućištima poluvodičkih čipova koja upravljaju naprednim sustavima za pomoć vozaču (ADAS), senzorskim kamerama, 5G i drugima.

Korporacija Kyocera (predsjednik: Hideo Tanimoto) predstavila je plan za izgradnju najvećeg proizvodnog pogona u Japanu ikada, šireći proizvodni kapacitet za komponente, uključujući kućišta za organske poluvodičke čipove i kućišta za uređaje bazirane na kristalima. Ceremoniji potpisivanja, koja je održana 20. travnja 2022., nazočili su guverner Kagoshime Koichi Shiota, gradonačelnik Satsumasendaija Ryoji Tanaka i predstavnici vodstva Kyocere. Izgradnja bi trebala početi u svibnju u Sendai Plant Campusu u Kagoshimi.

Velika potražnja za Kyocerinim kućištima za organske poluvodičke čipove i uređaje na bazi kvarcnih kristala potaknuta je trima važnim čimbenicima. Pametna vozila povećavaju potrebu za kamerama u automobilu i procesorima visokih performansi koji se koriste u naprednoj pomoći vozaču (ADAS) i sustavima za autonomnu vožnju. Globalni trend je uvođenje nove komunikacijske infrastrukture, uključujući bazne stanice i podatkovne centre pete generacije (5G). Rastući trend digitalizacije također povećava potražnju za elektroničkim proizvodima, od osobnih računala i pametnih telefona do robe široke potrošnje, industrijske automatizacije i drugih.

Očekuje se da će Kyocera otvoriti novu tvornicu u listopadu 2023., čime će zadovoljiti rastuću potražnju. Cilj korporacije u Sendai Plant Campusu je povećanje proizvodnog kapaciteta 4,5 puta za kućišta namijenjena organskim poluvodičkim čipovima, kao i značajno povećanje kapaciteta za kućišta za uređaje s kvarcnim kristalima.

Arhitektonsko rješenje nove zgrade tvornice (Tvornica br. 23)


Poticanjem gospodarskog razvoja u Kagoshimi i stvaranjem novih mogućnosti zapošljavanja kroz proširenu proizvodnju poluvodičkih komponenti kao odgovor na globalnu potražnju, Kyocera će također doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

■ Informacije o novoj tvornici

Ime

Tvornica br. 23 u Kyocerinom kampusu Kagoshima Sendai

Adresa

2310-10 Taki-cho, Satsumasendai-shi, prefektura Kagoshima, Japonska

Ukupna investicija

Približno 62,5 milijardi jena (približno 456 milijuna eura)

Površina objekta

12.380 m2, čelična konstrukcija, 6 etaža

Ukupna površina

65.530 m2 

Raspored izgradnje

Početak izgradnje - Svibanj 2022
Otvaranje tvornice - Listopad 2023

Proizvodi koji će se izrađivati

Kućišta za organske poluvodičke čipove, kućišta za uređaje s kvarcnim kristalima 

Očekivana razina proizvodnje

Približno 33 milijarde jena (približno 241 milijun eura) godišnje (travanj 2024. - ožujak 2025.)Isprintaj
Kategorije:
Tagovi : Kyocera
Ocijeni članak:
Nema ocjena

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x