sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Kyocera se pridružila najvećem svjetskom udruženju Responsible Business Alliance, posvećenom održivosti u globalnim lancima opskrbe

Predsjednik Kyocera Document Solutions Inc. Hironori Ando je najavio da se korporacija pridružila Savezu za odgovorno poslovanje (Responsible Business Alliance (RBA)) i da je predana sudjelovanju u globalnom lancu opskrbe u skladu sa zajedničkim kodeksom ponašanja.

RBA okuplja više od 190 vodećih poduzeća koje rade na poboljšanju učinkovitosti i radnih uvjeta, zaštite na radu, okoliša, etike i sustava upravljanja u globalnim lancima opskrbe. Članovi RBA posluju u skladu s Kodeksom ponašanja koji utvrđuje principe poslovanja i za poduzeća i za njihove dobavljače. RBA pruža alate za procjenu izvedbe i utvrđivanje usklađenosti s kodom. Istodobno, nudi i alate za izgradnju kapaciteta za izgradnju koda namijenjene članovima koji ih koriste u svojim pogonima ili svojim dobavljačima.

Kao član RBA, Kyocera Document Solutions u potpunosti podržava viziju i misiju RBA.

Vizija:

Koalicija poduzeća koja stvaraju održivu vrijednost za radnike, okoliš i tvrtke u cijelom globalnom lancu opskrbe.

Misija:

Članovi udruge, dobavljači i drugi dionici zajedno rade na poboljšanju radnih i okolišnih uvjeta i poslovne uspješnosti koristeći standarde i praksu.

Kyocera Document Solutions predana je pridržavanju RBA Kodeksa ponašanja u svom poslovanju, postupno uvodeći RBA pristup i alate u svoje poslovanje u duhu zajedničkih ciljeva industrije. Kyocera Document Solutions se također obvezuje postupno primjenjivati RBA Kodeks ponašanja na svoje izravne dobavljače, pratiti njegovu upotrebu u najvećoj mogućoj mjeri koristeći RBA prakse i alate, te poticati i podržavati svoje dobavljače da učine isto. Stoga će nastojati uspostaviti Kyocera Document Solutions Smjernice za društveno odgovorni lanac opskrbe, temeljene na Kodeksu ponašanja RBA i podijeliti ih sa svojim dobavljačima, te aktivno sudjelovati u naporima za provedbu poštenih poslovnih praksi.

Kyocera Document Solutions, kao članica Kyocera Grupe, izjavljuje da će pružiti prilike za materijalni i intelektualni rast svim svojim zaposlenicima i zajedničkim radom doprinijeti napretku društva i čovječanstva, što je u skladu sa sloganom poduzeća: Kao čovjek, radi pravu stvar!

»Svakodnevnim praćenjem načela Kyocerine filozofije pridonijet ćemo očuvanju planeta Zemlje, prirode i zdravom razvoju društva te graditi međusobno povjerenje. Ovo je naš temeljni način održivog upravljanja.«

O Savezu za odgovorno poslovanje:

Responsible Business Alliance

RBA Kodeks ponašanjaIsprintaj
Kategorije:
Ocijeni članak:
Nema ocjena

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x