sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Kyocera TASKalfa Pro 15000c je dobila prestižnu nagradu EDP

Kyocera Document Solutions Inc., jedna od vodećih korporacija na području rješenja za upravljanje dokumentima, ponosno je prihvatila prestižnu nagradu European Digital Press (EDP) za svoj najnoviji TASKalfa Pro 15000c prudukcijski uređaj za ispis. Ovogodišnje nagrade EDP 2020, koje udruga dodjeljuje već 14 godina, predstavljene su u web prezentaciji za ukupno 29 dobitnika.

EDP nagrade jedina su europska tehnološka nagrada u industriji. To je otvoreni natječaj za sve proizvode koji su najavljeni i predstavljeni na tržištu u tekućoj godini. Pobjednike bira stručna komisija (tehnički odbor EDP) koja ocjenjuje predložene proizvode prema kriterijima kao što su inovativnost, kvaliteta, izvedba i trošak. Zbog strogih kriterija, javno glasanje nije dopušteno, jer su kriteriji ocjenjivanja tehničke prirode i ne temelje se na popularnosti. Na ovaj način EDP osigurava prepoznavanje dostignuća proizvođača u razvoju novih tehnologija.

Kyocera je dobila nagradu Best Colour SRA3 za svoj produkcijski uređaj TASKalfa Pro 15000c u kategoriji uređaja s 500.000 A4 otisaka mjesečno. Marcel Ebbenhorst, voditelj produkcijskog tiska u Kyocera Document Solutions Europe BV, je rekao: »Ovo je izvanredno postignuće za naš novi produkcijski tiskarski uređaj, posebno jer smo novi dobavljač u industriji i što nas je prepoznala grupa izdavača . Nagrada potvrđuje da smo s ovim inkjet uređajem na dobrom putu tehnoloških inovacija.«

29 ponosnih pobjednika

Ove godine bilo je ukupno 29 pobjednika, dobitnika EDP nagrada. Proizvodi su nagrađeni u pet glavnih kategorija: softver hardver, ispis (veliki i široki formati i komercijalni), industrijska rješenja, završni radovi i potrošni materijal.

»Bila je ovo vrlo izazovna godina za sve nas,« rekao je potpredsjednik EDP-a Peter Ollén, koji je na internetskom događaju pozdravio pobjednike u ime predsjednika EDP-a Klausa Petera Nicolaya. »Zbog ograničenja vezanih uz Covid-19, ove godine nije bilo lako natjecati se. Zahvalio bih žiriju i njihovom profesionalnom radu i naravno svim sudionicima koji vjeruju našoj stručnosti.«

Ovogodišnji tehnički odbor činili su: predsjednik i glavni urednik Herman Hartman, SignPro Benelux, Mike Horsten, savjetnik u TEXSMART.NL i Igor Terentjev, izdavač Publish Russia - svima je predsjedao predsjednik EDP-a Klaus-Peter Nicolay, izdavač i glavni urednik Druckmarkta u Njemačkoj i Švicarskoj.

Proizvodi koji se natječu za EDP nagrade ocjenjuju se na nekoliko načina. Važno je da nisu samo uređaj ili softver vrijedni pažnje, već i utjecaj proizvoda na ljude i korisnike. Utjecaj tehnoloških inovacija na tržište, zahvaljujući samoj tehnologiji i njezinoj kontinuiranoj uporabi i integraciji u proizvode, postao je važan čimbenik u dodjeli nagrada za 2020. godinu.


Isprintaj
Kategorije:
Ocijeni članak:
Nema ocjena

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x