sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Nagrada u Kjotu odgođena zbog pandemije koronavirusa

Zbog širenja nove infekcije coronavirusom, zaklada Inamori, na čelu s predsjednikom Shinobuom Inamori-Kanazawa, odlučila je odgoditi godišnju proslavu nagrade Kyoto Prize za jednu godinu. Novi pobjednici bit će odabrani i službeno objavljeni u lipnju 2021., umjesto u lipnju 2020. Srodni događaji, uključujući ceremoniju dodjele nagrada, održat će se u studenom 2021. Godišnje proslave prvobitno predviđene za 2021. također će se odgoditi za jednu godinu.

Predsjednik Shinobu Inamori-Kanazawa komentirao je odgodu:

»Naša odluka da odgodimo dvanaest mjeseci donesena je kao odgovor na proglašavanje vanredne situacije japanske vlade. Nastavak uobičajenog postupka odabira pobjednika je stoga izuzetno težak, a istovremeno više nismo optimistični hoćemo li moći provesti turneje pobjednika i drugih uglednih gostiju bez izazivanja zabrinutosti. Žao nam je što mislimo na sve one koji su čekali objavu imena ovogodišnjih pobjednika, kao i na one koji su se radovali povezanim događajima, uključujući svečano predstavljanje i prigodna predavanja pobjednika. Iskreno se nadamo da će razumjeti i ostati povezani s nama.«

Premještena je i srodna nagrada iz Kyoto Prize at Oxford, predviđena za 12. i 13. svibnja. Tako će se postignuća prošlogodišnjih laureata - profesora Ching Tang, profesora Jamesa Gunna i gospođe Ariane Mnouchkine proslaviti u svibnju 2021. godine.

Isprintaj
Kategorije:
Ocijeni članak:
Nema ocjena

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x