sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Kyocera Document Solutions slavi 28 godina važne Povelje o okolišu

Kyocera Document Solutions Europe, jedan od najvećih svjetskih pružatelja rješenja upravljanja dokumentima, ove je godine obilježila još jednu prekretnicu. Pridružuje se matičnoj korporaciji Kyocera kako bi proslavila 28. obljetnicu njihove važne povelje o okolišu. Kriteriji i obveze koje je organizacija postavila u statutu još uvijek su vodeći i sastavni dio korporativnog upravljanja i operativnih politika.

Povelja o okolišu, stvorena u listopadu 1991. godine, temelj je svih poslovnih aktivnosti i dovela je do toga da je korporacija "doprinijela napretku društva i čovječanstva", kao što je u filozofiji poduzeća zapisao osnivač tvrtke dr. Dr. Kazuo Inamori.

Utjecaj povelje, koji izražava originalni dizajn tvrtke, nastavlja se i nakon gotovo tri desetljeća. Početkom ove godine korporacija je najavila da će do 2030. smanjiti emisiju stakleničkih plinova za 30 posto, prema inicijativi Science Based Targets.

Sljedeće godine korporacija očekuje da će ostvariti trajne ambicije zaštite okoliša koje će se pojaviti u Kyocerinoj inicijativi Target 2020, a u kojoj se korporacija obvezuje na odgovorno upravljanje okolišem s fokusom na sljedeća tri cilja:

• Doprinos ostvarenju društva s niskim udjelom ugljika

• Doprinos stvaranju društva koje se temelji na recikliranju

• Doprinos ostvarenju društva koje radi u suradnji s prirodom

Kyocera je članica UN-ove najveće inicijative za održivi razvoj poduzeća UN Global Compact od 2011. godine. Njeno aktivno članstvo pokrenulo je razvoj brojnih aktivnosti na području uštede energije, poput korištenja »zelenih zavjesa« na fasadama korporativnih uredskih zgrada širom svijeta. Ekološka strategija hlađenja neutralizirala je preko 100 000 kg CO2 od njenog uvođenja u mnoge objekte Kyocera do 2007. godine.

"Kyocera je od svog osnivanja nastojala preuzeti vodeću ulogu u pružanju ekološki prihvatljivih rješenja, " rekao je Nobuki Takada, generalni direktor Centra za marketing inovacija korporacije Kyocera Document Solutions Europe.

„Trajnost je u središtu svih napora Kyocere, a Povelja o okolišu pomaže nam da to održimo. Asortiman proizvoda ECOSYS renomirana je i nagrađivana serija proizvoda koja pomaže u smanjenju potrošnje energije. Drugi je primjer toner koji štedi energiju Kyocera, koji djeluje na temperaturi 30° C nižoj od klasičnih proizvoda na tržištu i zahtijeva manje energije," dodao je Takada.

Kyocera kreće u novu eru punu uzbudljivih prilika i izazova. Predstavljanjem svojeg prvog uređaja za produkcijski tisak TASKalfe Pro 15000c, korporacija ostaje odlučna voditi svojim primjerom. Kao pionir na tržištu, Kyocera je više nego jasan dokaz da organizacije mogu uspješno kombinirati poslovni uspjeh i održivost na globalnoj razini.


Isprintaj
Kategorije:
Ocijeni članak:
Nema ocjena

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x