sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Kyocera je dobitnik japanske nagrade za održivi razvoj, devetu godinu zaredom

Kyocera Document Solutions Europe, jedna od vodećih svjetskih korporacija za rješenja upravljanja dokumentima, obilježava Svjetski dan zaštite okoliša kao dio Kyocera grupe, koja je devetu godinu zaredom nagrađena Japan’s Environment Minister’s Award za aktivnosti sprječavanja globalnog zagrijavanja.

Kyocera Document Solutions Europe, jedna od vodećih kompanija za upravljanje dokumentima, obilježava Svjetski dan zaštite okoliša. Korporacija je dio Kyocera grupacije koja je u prosincu 2018. godine, devetu godinu zaredom, dobila prestižno priznanje Japan’s Environment Minister’s. Nagrada je stečena naporima u očuvanju energije u proizvodnom pogonu Nagano Okaya, kao i ekološkim aktivnostima na podizanju svijesti o okolišu.

Djelomično je za nagradu zaslužna Kyocera Document Solutions, koja djeluje u skladu s visokim ekološkim standardima utvrđenim u strategiji zaštite okoliša kompanije. Kao rezultat toga , uspjeh korporacije je uslijedio kombiniranjem ekonomskih i ekoloških ciljeva kompanije. Ekološke strategije, poznate i kao Green Management, ugrađene su u poslovne strategije cijele korporacije i mogu se svrstati u tri različita ciljna područja kao što su:

  1. Zeleni proizvodi, koji promiču društvo s niskim udjelom ugljika.
  2. Zelene tvornice, što naglašava na potrebu za minimiziranjem otpada u tvornicama i postrojenjima.
  3. Zelene komunikacije koje podižu svijest i rade na očuvanju biološke raznolikosti smanjujući štetne utjecaje na okoliš.

Filozofija korporacije koja se temelji na spomenutoj strategiji zaštite okoliša omogućava Kyoceri suživot s prirodom te definiranje i usmjeravanje uspjeha kompanije. Autor filozofije, koja insistira na opredjeljenju korporacije da djeluje u skladu s motom »Poštujte ono što vam je dano i budite ljubazni prema ljudima«, osnivač je Kyocere, Dr. Kazuo Inamori.

U skladu s korporativnim modelom, Kyocera Document Solutions Europe stavila je klimatske promjene u prvi plan svog poslovanja. Ista načela vrijede za dizajn uređaja i rješenja. ECOSYS-ova jedinstvena tehnologija za ispis pomaže u smanjenju otpada i jedno je od prvih rješenja koja koriste komponente koje zamjenjuju samo toner za laserske pisače.

Tehnologiju nadopunjuje program za recikliranje pod nazivom Toner Take-Back. U vrijeme ovog programa u Europi je reciklirano 600 tona praznih tonera. Ovaj program pomaže korisnicima da recikliraju jedan od najčešćih izvora uredskog otpada. Sudjelovanjem u programu poduzeća doprinose smanjenju potrošnje otpada i energije.

Korporacija se također ponosi proizvodnjom svojih uređaja na način da želi smanjiti negativan utjecaj na okoliš. Kyocera Document Solutions daje primjer ostalim proizvođačima proizvodeći toner koji radi na 30% nižoj temperaturi i samim tim troši manje energije.

Kako bi pokazala istinsku predanost upravljanju zaštitom okoliša i naporima na promicanju održivosti, Kyocera Group je od 2011. godine članica UN Global Compact-a, najveće svjetske poduzetničke inicijative za održivi razvoj.

Zahvaljujući odlučnosti Kyocere da održivo djeluje u svim svojim poslovnim jedinicama, korporacija je postigla razna priznanja u području očuvanja okoliša širom svijeta. Kyocera nagrade ističu izuzetnu predanost zaštiti svijeta oko nas, dajući nadu u zdraviju budućnost za generacije koje dolaze.


Isprintaj
Kategorije:
Ocijeni članak:
Nema ocjena

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x