sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

KYOCERA dokazuje predanost zaštiti okoliša sa ISO 14001:2015 certifikatom

KYOCERA Document Solutions Europe, jedno od vodećih poduzeća za upravljanje dokumentima, je primilo ISO 14001:2015 certifikat. Kompanija je 2007. dobila prvi ISO 14001 certifikat. Novi certifikat dokazuje da su zaštita okoliša i održivost u srži strategije razvoja organizacije, inspirirane filozofijom osnivača KYOCERE, dr. Kazua Inamory.

Od samog početka poslovanja poduzeća KYOCERA Document Solutions, zaštita okoliša je ključni element poslovanja s ciljem smanjenja potrošnje energije i drugih resursa. U tome posebno mjesto zauzima recikliranje korištenih tonera. Isti odnos Kyocera zadržava u vremenima brzog rasta i širenja poslovanja, a certifikat ISO 14001:2015 samo je posljednji u nizu dokaza o održivoj orijentaciji poduzeća na zaštitu okoliša.

»Dokaz da poslujemo odgovorno prema okolišu jedan je od naših najvažnijih ciljeva koje pokušavamo postići kao organizacija. Zalažemo se da to ostane prioritet u budućem kreativnom procesu razvoja novih proizvoda i promjenama u organizaciji,« izjavio je Takuya Marubayashi, predsjednik uprave KYOCERA Document Solutions Europe. »Imamo samo jedan planet, a certifikat ISO 14001:2015 je dokaz našeg temeljnog fokusiranja na brigu o našem planetu, uz održivi rad, kao što je efikasna upotreba materijalnih resursa i istovremeno smanjenje otpada.«

KYOCERA Document Solutions pokazuje svoje poštovanje prema zaštiti okoliša praćenjem procesa u regijama u kojima djeluje. To se očituje u pružanju optimalnih uvjeta rada za zaposlenike kao i u nizu inicijativa poput smanjenja emisije CO2 i recikliranja tonera. Program »Toner Take Back«, koji ima za cilj osigurati održivo upravljanje životnog ciklusa proizvoda tokom cijelog životnog vijeka, može se pohvaliti preko 600.000 kg prikupljenih potrošenih tonera širom Europe. Takve su inicijative u skladu s filozofijom kompanije: »da odgovorno djelujemo kao ljudsko biće « i da se trudimo unaprijediti svijet.

U svom portfelju, Kyocera je fokusirana na upravljanje digitalnim dokumentima s ciljem optimizacije poslovnih tokova poduzeća. Inicijativa je također u srži digitalne transformacije koja se odvija unutar organizacije i omogućava kroz proces automatizacije povećanje efikasnosti zaposlenika, istovremeno smanjujući negativan utjecaj na okoliš kao cjelinu.

KYOCERA Document Solutions Europe, jedna od vodećih kompanija za upravljanje dokumentima, dobila je certifikat ISO 14001:2015. Kompanija Kyocera je dobila prvi ISO 14001 certifikat 2007. godine. Najnovije priznanje odražava kontinuirane napore organizacije da održi razvoj, uz rast u regiji EMEA, kao glavni razvojni prioritet. Kyocera će u listopadu obilježiti 27. godišnjicu svoje temeljne Povelje o okolišu s kojom se obvezala na ekološki prihvatljive operacije. U duhu ove Povelje izvršeni su svi novi napori, kao i postojeće operacije. Novi certifikat dokazuje da su zaštita životne sredine i održivost u srži strategije razvoja organizacije.

Isprintaj
Kategorije:
Ocijeni članak:
5.0

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x